0

Obsah košíku
0 Kč

Sekt Jan Petrák

O vinařství

Naše vinařství se dědí z generace na generaci. Malá rodinná firma byla založena v roce 1989 otcem současné majitelky Marcely Hříbalové, Janem Petrákem, a proto naše sekty nesou jeho jméno. Díky němu jsme začali dělat sekty tradiční metodou v lahvích, byť je daleko náročnější než masová výroba v tancích. Jan Petrák měl nevšední sen, dělat velká vína na malé Moravě. Věřil v klimatický i půdní potenciál této oblasti. Tichá vína pro něj byla malou metou, a proto vzhlížel k daleké Francii a jejím proslulým šampaňským domům, kde se učil a čerpal inspiraci. Spolu s panem Petrákem jsme jezdili do Institut Oenologique de Champagne, kde nás učili tu pravou šampaňskou metodu. V roce 2007, kdy zakladatel zemřel, převzala řízení rodinné firmy dcera Marcela s manželem Vladimírem.

Naše vinohrady

Naše vinařství obhospodařuje 10 ha vlastních vinohradů, na kterých pěstujeme převážně hrozny vhodné pro výrobu sektů. Všechny vinohrady jsou již několik let v režimu ekologického zemědělství a produkují hrozny s certifikátem „BIO“. Snažíme se o co nejpřirozenější přístup k přírodě i vínu, protože jen ze zdravého a živého vinohradu může vzejít bohaté víno.

Výroba sektů

Výroba sektů u nás stále zůstává klasickou šampaňskou metodou, k níž udržujeme citlivou úctu. Využívání moderních technologií umožňuje optimální šetrné lisování celých hroznů, chlazení šťávy a samozřejmostí je i řízené kvašení a několikaleté zrání vína v lahvích. Výroba od reduktivního řezu révy až po degoržování je plně v rukou rodinných příslušníků, což by mělo být zárukou kvality. Ve sklepích našeho vinařství zrají vína nejen ve standardních lahvích o objemu 0,75 litru, ale sekundární kvašení probíhá také v lahvích o objemu 1,5 litru a 3 litry. Orientujeme se i na produkci skutečně velkých lahví sektu, v objemech až 18 litrů, což je v České Republice specialita. V těchto objemech již dlouhou řadu let vyrábíme i svou specialitu, sekt se šupinkami 24 karátového zlata.

Stále se učíme a poznáváme, snažíme se brát si to nejlepší od nejlepších, zkušenosti od každého a zapamatovat si chyby všech, abychom se jich vyvarovali. Vinařem se člověk nestává, ale je, je to proces a vývoj.

 

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Vstupujete na stránky s prodejem alkoholu. Prosím potvrďte, že Vám již bylo 18 let.